1-1½ l skal från kräftor, räkor, krabba eller hummer. 1 tsk torkad timjan (eller några färska kvistar). 1-1½ l skal från kräftor, räkor, krabba eller hummer. 1 tsk torkad timjan (eller några färska kvistar)
I en ny kastrull, stek de tärnade grönsakerna och timjan i smör. 1 kvist timjan. 200 g musslor 2 färska krabbor 400 g sej, torsk eller marulk 1 l skaldjursbuljong 100 g fänkål, tärnad 100 g rotselleri, tärnad 1 kvist timjan 2 msk smör 2 dl vispgrädde 8 pilgrimsmusslor 1 dl kapris 1 dl olja till fritering
Lägg krabban på ett fat och strö över vitlök och timjan. 4 kvistar backtimjan. Fräs vitlök och timjankvistar i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt krabban och stek ca 10 sekunder på varje sida. 4 kvistar backtimjan
Blanda senapsfrö, senap, citronskal, citronsaft, timjan och rapsolja. 1 timjankvist, finskuren. 150 g krabba, svensk i slutet av augusti-september. 1 citron 1 timjankvist, finskuren. 150 g krabba, svensk i slutet av augusti-september
Lägg på krabban, delad i bitar. 1 purjolök1 msk smör eller margarin1 burk krabba i vatten, 200 g4 ägg4 dl mjölk½ tsk saltev krabbspadet1 msk hackad dill1 dl stark riven ostBörja med att göra degen. Täck med krabba eller med rensade räkor, ca 300 g. Strö över litet timjan och täck med 1 burk avrunna musslor. 1 burk krabba i vatten, 200 g4 ägg
-) När min sambo är ute och fiskar hummer så kommer han förutom hummer också hem med krabba ibland. Ingredienserlasagneplattor (jag använde färska)ca 100 g färsk grovhackad spenat3 dl strimlad purjolöksaften av ½ citron1 squash i tunna skivor1 tomat i tunna skivorsalt och pepparTomat- och skaldjurssåsca 500-700g grovhackade skaldjur, tex krabba, räkor, kräftor, hummer1 st grovhackad gul lök2 pressade vitlöksklyftorolivolja till stekning2 burkar krossade tomater (jag använde mina egna färska och körde i matberedaren)1 dl skaldjursbuljong (jag använde min hummerfond)1 dl vitt vin1 msk hackad färsk basilika1 msk timjan2 msk farinsockerBechamelsås3 msk smör2 msk vetemjöl1 tsk fänkålsfrön3 dl grädde3 dl mjölk1 lagerblad2 hela dillkvistar2 dl riven parmesanostsalt och pepparBörja med tomat och skaldjurssåsen. 1 msk timjan
Rensa krabban och ta ut allt gott kött. Finhacka timjan, salladslök, purjolök och vitlök superfint. Pajdegen (förbereds en stund innan och ställs in i kylen minst 30 minuter)3 dl vetemjöl (jag använder Saltå Kvarns)1 dl grahamsmjöl (Saltå Kvarn)150 g smör1/3 tsk havssalt2 msk vattenFyllningKöttet från en hel krabbaalternativt 1 brk krabba (välj då Abbas som enligt mig har den godaste smaken)100 g champinjoner finhackade1/2 gul lök finhackad3 msk dill3 dl riven ost (jag har alltid i Västerbottensost)Stanning3 ägg2 dl creme fraiche1/2 tsk saltnymalen svartpepparGör såhär. 2 tomater finhackade1 paprika halv gurka finhackad1 msk finhackad färsk timjan 1 salladslök finhackad1 liten bit purjolök finhackad1 klyfta vitlök finhackadnypa chiliflakeslite saltnågra drag med pepparkvarnenrejäl skvätt olivolja Gör såhär