olivolja. Min käre man, vars matlagningsintresse fullt ut matchar mitt eget, hittade detta lockande recept, och vi beslöt oss att i mesta möjliga mån återskapa och tolka det utifrån den tillgång vi själva har på krabba
Blanda samman gurka, pepparfrukt (smaka av allt eftersom tills önskad styrka är uppnåd), mynta, koriander, vitlök, grönsaksfond, olivolja, yoghurt och mjölk
Fräs chilifrukt och vitlöken i olivoljan på medelhög värme. Lägg ner krabbköttet och de håriga krabbenen (kan uteslutas) i olivoljan, låt puttra i några minuter
Riv över citronskal och jouice och olivolja. Lägg i krabbköttet (funkar även med 2 burkar salladskrabba), dela försiktigt med en gaffel. ca 1 ½ dl olivolja
Olivolja. Övre skalet på krabban tas loss från resten av kroppen och rensas på kött. Baka purjolöken mjuk i ugn på 100º under folie tillsammans med olivolja och citronsaft
Krabba, hummer eller räkor smakar såserna också fint till. Skordalia 2 kalla, kokta Potatisar 2-3 Vitlöksklyftor 2 dl kallpressad Olivolja 1 Äggula Havssalt Vinäger efter smak Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn röra. Majonnäs med Tomat, Rosmarin och Vitlök 2 Tomater 1 liten gul Lök 1-2 Vitlöksklyftor 1 msk Olivolja 1 msk finhackad Rosmarin 1 tsk Balsamvinäger ½ dl Vatten 1 dl Majonnäs ½ dl Grekisk Yoghurt Havssalt och nymald Vitpeppar Hacka tomat och lök i små tärningar
krabbkött, från färsk krabba eller från burk. olivolja. Gör så här. Sås. Skala och hacka löken, fräs den i olja med paprikapulver, kryddpeppar och muskot ca 3 min