Krabba, hummer eller räkor smakar såserna också fint till. I år med bara helt vanliga kräftor. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Det finns hur mycket kräftor som helst i de engelska vattendragen, men det är ingen som förstått sig på vilka delikatesser de är utan här är det bara typ hummer och krabba som gäller
Jag strosade ner till fiskaffären i lördags för att köpa kräftor, trodde jag. Det är tydligen så hårt tryck nu att om man vill äta kräftor får man beställa
Ovan ett blandat fat med hummer, havskräftor, ostron, räkor och krabba. Ovan Krabba, som kanske inte är den allra bästa av skaldjuren men bra att ta med som en extra komponent
500 g Räkor (evt krabba,kräfta och vad du har för andra skaldjur hemma blir super). 500 g Räkor (evt krabba,kräfta och vad du har för andra skaldjur hemma blir super)
Gumbon, den friterade krabban, red rice and beans och tabasco, tabasco, tabasco…. Kräftkastrullen med starka korvar, chilistarka kräftor, majs, potatis och Tabasco på Joes Crab Shack
Varje gång jag äter krabba så kommer illamåendet som på beställning. Redan idag kommer jag gå på med en proppfull långpanna av ugnsgratinerade havskräftor
Tillsätt sedan resten av skaldjuren utom krabban. När fisken är färdig efter bara några minuter drar jag bort grytan från värmen och tillsätter krabban som ju redan är färdigkokt