Häll av spadet på krabban, ta bort ev broskbitar. Låt pajskalet kallna innan det lossas från formen. Blanda samman ingredienserna till fyllningen strax innan den ska läggas i det kalla pajskalet
Om det är kallt ute kan de fortsätta stå ute till serveringen, annars ska de kylas i kylskåp. Beräkna att göra detta dagen innan du tänker äta krabban/kräftorna, eller så tidigt som möljigt samma morgon
Klyv krabban genom att lägga den med ryggen neråt. 1 färsk krabba (ca 500 g). Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv i huvudänden och skär igenom efter mittlinjen
Nagga i botten med en gaffel och ställ formen kallt i ca 20 minuter. ca 170 g konserverad krabba. Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare
Funkar även utmärkt att göra i små munsbitar, att doppa i Thai Sweet Chilisauce till en kall öl. Riktigt riktigt goda blev dom här biffarna med fiskfärs och krabba, kryddade med bl a grön curry vilket ger en asiatisk smak
Vill du byta ut hummer mot räkor eller krabba går det utmärkt. Dela humrarna, ta ur allt kött – försök få ut klorna så hela som möjligt och lägg dem kallt i folie till serveringen
Herr Krabba ville också vara med på festen. 2 msk kallt vatten . 2 msk kallt vatten. Samma dag som vi åt en sen thailändsk lunch, åt vi kräftor på kvällen
sesamfrön Tillaga nudlarna enligt paketet och spola dem i kallt vatten och låt rinna av. 300 g vit fisk500 g skaldjursmix (blandat av vad du gillar tex räkor, musslor, calamaresringar, pilgrimsmusslor, krabba), i mindre bitar1 msk salt (jag tog 2 tsk)1 ägg3 dl vispgrädde1 vitlöksklyfta1 röd chilifärsk myntafärsk koriander1 lime, i smala klyftorMixa fisk med ägg och salt i en matberedare
krabba. 3 msk kallt vatten. Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg