Den blev riktigt god och krämig trots att jag inte hade i så mycket grädde. Jag älskar soppor och vill gärna testa lite olika och eftersom jag är helt tokig i rotselleri, både i gratäng och slaw, så ville jag prova att göra rotsellerisoppa också
Fram med stavmixern och mixa allt till en slät och krämig soppa. Blomkål- och rotsellerisoppa3-4 port200 g blomkål200 g rotselleri3 potatisar, Asterix1 hel vitlöktimjanolivoljaörtsaltsvartpeppar (ev svartpeppar/citron)1 liter vatten1-2 puckar grönsaksfond (alt grönsaksbuljong)1/2 pressad citron2 1/2 dl havregräddeTvätta och ansa blomkålen och potatisen
Själv gillar jag soppan rätt så tjock och krämig och använder inte alltid all grönsaksbuljong. Butternut- och rotsellerisoppamånga portioner1 butternut (ca 600-700 g)1 rotselleri (ca 400 g)ev ett par vitlöksklyftor olivoljatimjansalt1,5 l vatten/grönsaksbuljongdillev Smetana Skala pumpan och rotsellerin