Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
Kakan blir väldigt mäktig och kompakt, en riktig Nötkaka. 1/2 dl mandlar1/2 dl cashewnötter1 banan1/2 dl havregräddesaft och zest från 1 citron1-2 msk honung eller agavesirapLåt nötterna ligga i blöt några timmar, mixa sedan alla ingredienser till en krämig grädde
Nötkaka. Nötkaka. Grädda på 200 grader i 18-20 minuter, den ska vara lite krämig i mitten. Det här är en mycket god och saftig kaka med smak av hasselnötter
Vad sägs om ett par söta, välsmakande och naturliga läckerheter fullsprängda av nyttigheter. Om detta är av intresse rekommenderar jag er att avsmaka nedanstående läckerbitar som inte enbart är nyttiga utan även himmelskt goda
En krämignötkaka som jag testat tidigare och verkligen fastnat för. krämig mitt och krispiga nötter. I denna nötkaka valde jag yoghurt istället för kesella, samt serverar den med en härlig sötsyrlig citronyoghurt
Lägg nötkakan på ett fat, täck med päronmoset och pressa till det helt lätt. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn (går inte att hacka dem i matberedare här)