Riv mandelmassa. Fördela mandelmassa i det förgräddade pajskalet. 100 gr mandelmassa400 gr rabarber1 msk socker1/2 potatismöl2 dl creme fraiche2 ägg1 dl socker2 tsk vaniljsockerGör så härFinfördela smöret i mjöl och socker till en gryning massa. 100 gr mandelmassa
riv över mandelmassan grovt och strö över resterande socker och kardemumman. 150 g smör1,5 dl socker + 1 msk2 ägg3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver3 stora mogna päron150 g mandelmassa2 tsk stött kardemumma (om du använder malen så ta bara 1 tsk)rör smör och den större mängden socker krämigt och tillsätt ett ägg i taget. ett folieark behövs överst efter ca 15 min annars blir mandelmassan svart
Riv mandelmassan i en skål och blanda ihop med smöret till en krämig fyllning. En härlig längd med saffran och söt mandelmassa och med russin som gör den lite julig
Blanda ingredienser så att det blir en slät och krämig fyllning. I veckan gjorde jag & mamma två sorters fyllningar till kanelbullar, den vanliga fyllningen med kanel men dessutom en fyllning gjord på pistagenötter & mandelmassa
Jag brukar alltid bara göra kanelbullar men i år slog jag till och gjorde saffransbullar med mandelmassa så nu har jag massor med bullar i frysen om någon är sugen på fika