Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater recept

Krämig kycklingpasta med spenat & soltorkade tomater

Krämig kycklingpasta med spenat & soltorkade tomater

Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. kycklingpastamedsoltorkadetomater och spenat. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram tagliatelle 600 gram kycklingfilé(er) 1 msk olivolja 1 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 140 gram soltorkadetomater 1 msk kycklingfond 2,5 dl vispgrädde 0,5 tsk torkad basilika 1 krm salt 100 gram parmesanost 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat

Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat

300 g tagliatelle smör 400 g kycklingbröst, skurna i bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 50 g soltorkadetomater 150 g babyspenat 2,5 dl grädde havssalt (en generös nypa) svartpeppar, nymalen parmesanost, till servering
Kycklingpasta med soltorkade tomater och mozarella

Kycklingpasta med soltorkade tomater och mozarella

Sen så är ju mozarella så gott och krämigt så det passar ju perfekt till pasta, så så fick det bli. Zack och Leah älskar pasta (vilket barn gör inte det) men också soltorkadetomater så jag tänkte att jag skulle hitta på nån bra pasta rätt med just soltorkadetomater
Donals krämiga kycklingpasta

Donals krämiga kycklingpasta

Tillsätt vitlök, soltorkadetomater, spenat och stek tills spenaten har vissnat. 50 g soltorkadetomater
Matsedel vecka 1

Matsedel vecka 1

En riktigt krämig sås med smak av soltorkadetomater och färsk spenat - ett recept ni absolut inte får missa att spara i era receptgömmor helt enkelt
Matsedel vecka 6

Matsedel vecka 6

Nykokt pasta i en krämig sås med smak av pesto och soltorkadetomater. Inga "konstiga" ingredienser, och den blir krämig och otroligt välsmakande