Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök mjuk i smör i stekpanna. Skär kycklingen i 2 cm tärningar och låt fräsa med löken ett par minuter. 1 st purjolök. 3 st vitlöksklyftor
Tillsätt den hackade löken och paprikan och stek det tillsammans någon minut. 2 schalottenlök. Pajdeg 5 dl vetemjöl 250 g tärnat smör 1 tsk salt 4 msk vatten Fyllning 3 st kycklingfiléer alt 400 g kycklinginnerfilé 5 dl crème fraiche 34% 3 tsk sambal oelek ½ orange paprika 2 schalottenlök ½ - 1 dl sweet chilisås Salt 2 - 3 msk Maizena mjöl 125 g mozzarellaost
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Efter all god mat och tårta på midsommarafton så får det bli en kycklingpaj, perfekt när man inte vill äta så mycket och det är snabbt och enkelt
Hacka sedan paprikan och löken och stek ihop tillsammans med kycklingen. Krämigkycklingpaj Pajdeg. Här får ni receptet på den goda kycklingpajen jag bjöd Kajsa på igår (fått receptet av Linn)
Bara god och krämig fyllning. ½ röd lök, fin hackad. Första tillagade rätt med mandelmjöl blev denna kycklingpaj som vi hittade inspiration till i Birgitta Höglunds kokbok, hemasad från bibblan