Det viktigaste såklart är att få tag på perfekt mogna, krämiga avokado. Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Nu är avocadon fantastiskt fin, köper de välmogna och krämiga frukterna för ca 5 kr styck, här kallas de då olgun. Chiliguacamole 2-4 port. Chiliguacamole 2-4 port
Ugnsrostad sötpotatis, knaperstekt halloumi och krämig avokadoröra serverat med grönt. Guacamole. Egentligen ingen riktig guacamole utan en enkel avokadoröra, men jag kallar den guacamole ändå
Lite senare bjuder jag på en krämig gratäng. Jag hade rester från gårdagen, sallad och guacamole. På ena mackan var det philadelphiaost, sallad och rökt lax och på den andra var det guacamole, rödlök och rökt lax
Servera med grönsallad, guacamole och nachochips. Jag gjorde en tacopaj med 3 olika fyllningar, köttfärs, tacosalsa och en krämig topping. 15 minuter Servera med grönsallad, guacamole och nachochips