Nu har solen återvänt. Det firar vi med en kaka bakad av solgula citroner. Jag serverade min med vispad grädde och fjolårets sista frusna jordgubbar ur frysen
Vispa ihop florsocker och citronsaft till en krämig glasyr och bred glasyren över kakan, låt stelna. Jag älskar desserter som balanserar sött och syrligt, något som den här citronkakan gör galant
En kaka som är krämig, syrligt fräsch och krispig på samma gång. Citronkaka med vallmofrön och krispig crumble blir en saftig kaka att baka och bjuda på i påsk
Vispa ihop smör, socker, salt, citronzest och ingefära krämigt, gärna i köksassistent med vinge. Kör inte för länge, då flyter kakorna ut under bakning och blir inte lika fina i formen
Jag slängde ner cashewnötter, citronjuice, lite citronskal och agavesirap i matberedaren och efter några minuter hade jag en krämig smet som smakade underbart