Ingredienser2 medelstora till stora bananer1 banan av valfri storlek1 tsk mandelsmör1 tsk kanel4 tandpetareGör så härSkala de och dela bananerna på hälften
Börja med att rosta saffranet i en kastrull precis så att den börjar släppa på aromen. Dela på vaniljstången och skrapa med knivspetsen längs vaniljstångens insida och lägg det i kastrullen tillsammans med vaniljstången och saffranet
Sätt ugnen på 150 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda majsmjöl och vetemjöl. Rör ihop matfett och philadelphiaost med en mixer eller elvisp till en mjuk blandning
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en muffinsplåt som rymmer tolv muffins med pappersformar. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao, bakpulver, salt, 2½ dl vatten och olja i en stor skål
Idag på jobbet bjöds vi av en kollega på en supergood Apelsinkaka (Ja de två tuggor jag ”vågade” smaka) Kakan bara smälte bort i munnen och hade en härligt frisk smak