Kräftstuvning recept

Vol-au-vent

Vol-au-vent

12 st 2 förp färsk smördeg (à 250 g) 1 ägg 1 msk mjölk Kräftstuvning 1 burk kräftstjärtar (à 360 g), spar några kräftor till garnering 1 1/2 msk smör 1 1/2 msk vetemjöl 2 dl mjölk 2 tsk hummer- eller skaldjursfond 1/2 kruka dill (spara dillkvistar till garnering) 1/2 krm cayennepeppar salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Snabb Pizza - Paj

Snabb Pizza - Paj

Det är lika gott att fylla skalet med en stuvning (tex räk- och kräftstuvning med massa dill, sparrisstuvning), en kall röra av något slag (tex renstek med lite pepparrot, rökt lax med rivet citronskal och röd lök, tomatsallad med svarta oliver) , eller, som mitt förslag här, att göra en "pizza-paj"

Gratinerad kräftstuvning

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg smördegen på ett smörpapper på en plåt, vik upp en kant runt om ca 1 cm

Kräftstuvning i smördegsformar

Fördela kräftstuvningen i värmda smördegskrustader och strö över hackad gräslök. Skala och finhacka löken

Kräftstuvning

Skala och grovhacka lök och vitlök. Grovhacka tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Grovhacka persiljan

Ugnsomelett med kräftstuvning

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Låt svälla ett par min. Koka upp resten av mjölken

Kräftzephyr

Kräftstuvning. Dag1. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa kräftorna och lägg stjärtarna och klorna för sig. Torka de hårda skalen i ugnen 15 minuter

Wienerköket 17

Ungrare äter gärna en tjock kräftsoppa eller kräftor med paprikasås eller tunna pannkakor med kräftstuvning som också innehåller svamp, paprika och grädde