Precis innan servering, vänd ner kräftstjärtarna, lägg upp på tallrikar och servera. Fräs de hackade grönsakerna tillsammans med spenaten i en stekpanna med lite olivolja/kokosolja
170 g kräftstjärtar i lag. 250 g färska pastaplattor 200 g riven ost t ex mozzarella Fyllning 4 dl crème fraiche 2 dl mjölk 1 msk sambal oelek 1 pressad vitlöksklyfta 2 finrivna fiskbuljongtärning 170 g räkor i lag 170 g kräftstjärtar i lag 4 dl strimlad purjolök 250 g skivade cocktailtomater 100 g färsk spenat 1 citron, finrivet skal och saft Salt Peppar
Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och krama ur den sista vätskan med händerna. Blanda alla ingredienser till kräftröran i en skål och smaka av med vitpeppar, salt och cayennepeppar (jag gillar kräftröran med lite sting i)
funkar även med räkor. uteslut sambal olek om du ej gillar att det e lite sting i eftersmaken. 400 g kräftstjärtar2 tsk sambal oleksalt o peppar o paprikapilver (mest för färgens skull)1 påse tagiatelle, eller de tjocka. Tillsätt kräftosten o saften från den halva citronen o låt puttra i 5 min , tillsätt resten utom kräftstjärtarna o smaka av med salt o peppar. Låt allt få små koka i 10 min medans pastan kokar, häll i kräftstjärtarna o rör om
Rör sedan ner fond/buljong, vitt vin, tomatpuré och grovhackade kräftstjärtar. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar, det ska vara lite sting i den
Häll i kräftstjärtarna precis före serveringen och låt dem bli varma. Jättegod var den, men nästa gång vill jag ha lite mera sting och hetta i soppan så jag tror att några droppar sambal oelek kan vara på sin plats
Istället för fisk är det också gott att servera soppan med räkor eller kräftstjärtar eller kanske till och med pilgrimsmussla (som jag i och för sig aldrig provat)