Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, smör och kesella, och arbeta ihop till en deg. Lägg dem i formen tillsammans med kräftstjärtarna, och smula över ädelosten
Hacka lök och kräftstjärtar, och blanda ner i röran. Blanda creme fraiche, kesella och majonäs. Toppa gärna med lite stenbitsrom, kräftstjärtar och en dillkvist
Blanda övriga ingredienser (utom rommen) och rör ned lax och kräftstjärtar. Hacka laxen och alla kräftstjärtar utom 4 st små. 5 hg rensade och kokta havskräftstjärtar (alt. 1 dl Kesella av lämplig fetthalt (minsta möjliga=smalmat)
Täck sidorna med skivad gurka, sallad eller ost och garnera sedan med era egna favoriter, till exempel kallrökt lax, räkor, kräftstjärtar, sallad, tomat, gurka, köttbullar, vindruvor, skinka m m
Rör i 1 dl av kesellan och bred ut över brödet. Blanda 3 hackade kokta ägg med 3/4 av kräftstjärtarna och nästan all dill. Rör i 1 dl kesella och krydda med örtsalt. Bred ut resten av kesellan ovanpå och garnera med 2 skivade ägg, lax och resten av kräftorna och dillen. 3 dl kesella. 300 g kräftstjärtar i lake