Låt kräftstjärtarna rinna av väl. 1 kg kokt, kall, färsk potatis2 knippen sparris à 200 g12 romanticatomater250 - 300 g avrunna kräftstjärtar med dillsmak - drygt ½ stor burk1 stor knippa dill + gärna några dillkronor1½ dl turkisk yoghurt1½ dl äkta majonnäs2 - 3 tsk riven pepparrotsalt, svartpepparFörsök få tag på små, jämnstora potatisar, och koka dem i rejält saltat vatten med mycket dill. 250 - 300 g avrunna kräftstjärtar
Antingen att doppa kräftstjärtarna i eller att breda på ett gott bröd och äta till. Jag använde den till en varm färskpotatissallad med bacon, som tillbehör i form av en liten klick på tallriken
Här kommer därför ännu ett riktigt härligt sommarrecept, sallad med kräftor och färskpotatis. Lägg upp på fat och strö över kräftstjärtar, plockad dill och krutonger
Häromveckan gjorde jag en variant med anknytning till augustitidernas kräftskivor, så jag bytte räkorna mot kräftstjärtar och hade även i lite riven västerbottenost och finhackad rödlök
Häll av lagen från kräftstjärtarna och fördela dem över fisken. Sandkullens lax har alla smaker som en västkustbo kan önska, och servera den med fräsch sallad och lite färskpotatis så har du en perfekt sommarrätt
Låt kräftstjärtarna rinna av. färskpotatis. Vänd ner gurka och kräftstjärtar. 5 burk kräftstjärtar i lag. Ta eventuellt bort skinnet och lägg upp fisken på ett stort fat
Vänd ner avrunna kräftstjärtar och dill. 500 g färskpotatis, nykokt. 1 burk kräftstjärtar i lag, 360 g. Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar