Lägg kräftstjärtarna i tallriken och häll på soppan. När jag jobbade på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo fick jag för första gången smaka en fisksoppa med basen på fänkål
Hacka fänkålsdillen och blanda i den tillsammans med kräftstjärtarna före servering. Ansa och strimla fänkålen fint, även stjälkarna, spara ”fänkålsdillen”
11 fänkål. 1400 g kräftstjärtar (gärna från norska havskräftor). 1Häll i grädde och vin pudra över saffran, blanda runt och lägg i kräftstjärtar och fisken
Blanda avrunna kräftstjärtar och dill och strö över soppan. Vispa ihop mjöl, vatten, vin, grädde, fond, fänkål, saffran, pressad vitlök, sambal oelek och citronskal i en traktörpanna eller i en gryta
Finstrimla fänkålen och blanda allt samman. Dagens tips får bli denna ljumna havresallad med kräftstjärtar, som även passar perfekt till matlådan dagen efter
Strimla fänkål tunt och skär sparrisen i mindre stavar. Vänd ner kräftstjärtar och hackad dill. Risonisallad till 4 personer4½ dl risoni2 små fänkål (ca 300g)250g sparris (fryst funkar bra)2 msk olivolja1 brk kräftstjärtar (170g)1 kruka dil50 g blandad salladsalt och pepparCitrusyoghurt250g keso1 dl matlagningsyoghurt1 msk pressad citron1 tsk rivet citronskalSalt och svartpepparKoka pastan enligt anvisning på paketet
Tillsätt gurka och kräftstjärtar. Fräs selleri, fänkål, salladslök och vitlök i smör & rapsolja i en stekpanna, ca 3 minuter. 1 st fänkål. 5 st burk kräftstjärtar
-fänkål. Pasta med kräftstjärtar i saffranssås. Ansa fänkålen och skär den i mindre bitar. Häll av kräftstjärtara i ett durkslag och tillsätt dem sedan i såsen