Kräftsoppa från Remsans Bistro. Vi har verkligen haft det bra – mys framför spisen, fotat mammas alla tomtar, kikat på rådjuren utanför fönstret, ätit massor med julgodis, ätit massor med julmat, gosat med husdjuren, ätit lite till – ja mycket lugnt och mysigt
Kräftsoppa. Ålandspannkakan med sviskonkräm (länk. "Lax à la royale". En linnelapp med intorkad långmjölk (som innehöll dessa slembildande mjölksyrebakterier) kunde skickas till emigranter i Amerika
Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet och vetemjölet i en kastrull. Skala räkor, hacka kräftstjärtarna grovt, skär laxen i munsbitar och tina musslorna
Stäng av plattan och lägg i hackad dill och grovhackade kräftstjärtar/räkor/lax. Späd sedan med vatten, fond/buljong och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den
Jag har blivit inspirerad av Elins TBT-kategori med tips på gamla godingar och tänker att jag, trots bloggtorka på sistone, borde rota fram mina favoriter ur bloggarkivet och låta dem få lite tid i rampljuset igen
) och sedan hade jag en kall buffé med "laxar", kycklingspett och sallader. Här kommer det enda varma som det bjöds på i helgen, soppan var som en varm bas / förrätt ( för det är ju ofta kallt när huset är fullt av människor och tända ljus eller
I med grönsaksriv/hack. Dillfrön går i och laxfilén i kuber. Smaksätt med hummerfond. I med crème fraiche (kan uteslutas eller bytas ut mot kokosmjölk eller annan mejeriprodukt)