Smaka av med salt och ev. Garnera med dill och några stjärtar. Servera genast med ett gott bröd. 150 g kräftstjärtar i saltlag eller egna skalade kräftor
) Dock utan några speciella finesser men med samma ljuva smaker. Kräftorna fiskade jag själv i somras och av skalen blev den en god lunch som jag inte kan låta bli att tipsa om igen
Lägg till sist i dillen och kräftstjärtarna och smaka av med salt och peppar. När vi var på kräftskiva hos min syster så bjöds de på en kräftsoppa som ett av tillbehören till kräftorna
4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Krossa nu kräftornamed en köttklubba eller liknande en aning. Det viktigaste också när man ska äta soppa är ju såklart att man gör den själv från grunden med en god bas eller buljong i botten
Tina kräftorna och ta loss kräftstjärtarna. I med kräftskal, vin, vatten och buljongtärningar. Koka upp och i med creme fraiche, grädde, tomatpuré och sambal
Börja med att skala lök, morot och palsternacka, skär sedan i mindre bitar. Kräftor,. kräftsoppa,. Slå på grädden och hetta upp soppan igen, smaka upp med salt och vitpeppar
Rör samman mjöl med matfett och klicka ner idet i soppan. Jag visste inte om jag skulle bli bjuden på kräftskiva och köpte därför ett paket kräftor i augusti, efterblivit bjuden samt ätit mer än ett kilo av de röda krypen har mina kräftor legat orörda i frysen fram till för någon vecka sedan då jag bestämde mig att laga kräftsoppa