2 msk smör2-3 finrivna morötter2 msk vetemjöl8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar400 g kräftost2 dl creme fraicheNågon dl skalade kräftstjärtar eller räkorsvartpepparfärsk dill Gör så här
4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
1 finhackad gul lök1/2 röd strimlad paprika1/2 strimlad gul paprika1/2 strimlad grön paprika400 gram kokosmjölk1 tsk sambal oelek 1/2 lime2 burkar kräftstjärtar (a 360 gram)(koriander)Gör så här. Pressa ner en halv lime & rör ner kräftstjärtarna och koriandern och klart att servera Ca 3-4 port. 2 burkar kräftstjärtar (a 360 gram)(koriander)
Vi tyckte det blev bäst att mixa även kräftstjärtarna, tyckte inte att de tillförde så mycket konsistensmässigt utan blev bättre utan bitar, men det är ju en smaksak
en burk kräftstjärtar. Avsluta med att lägga i kräftstjärtarna vid servering. En krämig och god soppa där hela hemligheten är syndigt mycket kräftost som får smälta ner
Låt småputtra några minuter och precis innan servering har du i kräftstjärtarna så de blir varma. Igår gjorde jag i ordning en kräftsoppa, men jag åt den aldrig för jag var ut på stan och åt med några kompisar
Vid serveringen läggs grovhackade kräftstjärtar i soppskålar. Plocka undan 12 kräftstjärtar och grovhacka resten. Häng 3 kräftstjärtar på kanten som dekoration. 170 g (1 burk) kräftstjärtar
Lägg i kräftstjärtarna, rör om så allt blir genomvarmt. 1 burk färdigskalade kräftstjärtar. Grovriv morötterna och fräs dem med margarinet och vetemjölet