Skala gurkan och dela den på längden. Till sensommaren hör ju kräftskiva och sista helgen innan vi började jobba bjöd vi ner våra nya Ölandsvänner till vår härliga sommarstuga och det vankades kräftor
färsk gurka. Då kan man istället inleda kräftskivan med en eller flera förrätter som stillar den värsta hungern, och sedan kan man i lugn och ro njuta av kräftorna
I helgen blir det kräftskiva på landet och tillgång till mitt underbara kök i lilla friggan. Mer husman blev det i form av saftiga persiljejärpar, fluffigt potatismos, pressgurka och sås (förstås)
Imorgon ska vi ha en kräftskiva för min mans kollegor från jobbet här hemma och därför är det en del att stå i ikväll och därför blir det sushi till middag
Snittar på fryst gurka - Årets kocks Creme Fraiche med ingefära & chili - löjrom - piplök - harsyraNu i augusti är ett bra tillfälle att ses efter sommaren, det är många som ställer till fest - kanske en kräftskiva
Skala gurkan och finhacka i mindre tärningar. 5 -1 st finhackad röd chili (beroende på styrka) 5 cm citrongräs, finhackat 4 st kaffirlimeblad finhackade 1 st vitlöksklyfta, stor finhackad Färsk koriander, ca ½-1 dl 120 g vattenkastanj 15 cm gurka 0. 15 cm gurka
färsk gurka. Förrätter till en kräftskiva. Lägg upp laxbitarna på en liten tallrik, klicka ut lite dillmajonnäs vid sidan om laxen och toppa med brödsmulorna, lite skalad gurka, dill och svartpeppar