Kräftpaj med ägg recept

Kräftpaj med Västerbottenost och Dill

Kräftpaj med Västerbottenost och Dill

Fördela kräftstjärtarna i pajskalet, täck med den rivna osten och häll över äggstanningen. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, dill och kryddor
Kräftpaj

Kräftpaj

Snart är det ju faktiskt tid för kräftpremiären och då kan det väl passa riktigt fint med en liten paj med vissa utvalda delar från de små blötdjuren i
Kräftpaj

Kräftpaj

Rör ihop ägg, ost, grädde och dill och smaka av med salt och vitpeppar. En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha
Kräftpaj

Kräftpaj

Vispa samman färskosten med mjölken och sedan medäggen. Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad
Kräftpaj med hummersmak

Kräftpaj med hummersmak

Lägg vetemjöl i matberedaren med kniven monterad. Häll försiktigt äggstanningen över fyllningen. Ta ut dem och nagga bottnarna med en gaffel
Familjens kräftpaj

Familjens kräftpaj

Bottna pajskalet med väl avrunna kräftstjärtar och häll över äggblandningen. Toppa med riven Västerbottensost
Kräftpaj

Kräftpaj

Vispa samman creme fraiche medäggen, fisksåsen och pressad citron. Just denna gråa höstonsdag ska jag iväg till en arbetskollega på hemförsäljningsparty med heminredningsprylar
Kräftpaj

Kräftpaj

nagga skalet med en gaffel. Vispa samman ägg, mjölk, matgrädde och dill. Smaka av med salt och peppar. Lägg kräftstjärtarna i botten på pajskalet
Kräftpaj och ännu ett rosévin

Kräftpaj och ännu ett rosévin

Vi åt kräftor tidigare i veckan och fick då kräftstjärtar över som jag fyllde den här pajen med. Vispa sedan ihop äggen, mjölken och grädden till en äggstanning
Kräftpaj med fänkålskräm

Kräftpaj med fänkålskräm

Lägg i aluminiumfolie och fyll upp med torkade ärtor för att hålla pajskalet på plats under gräddningen
Kräftpaj

Kräftpaj

Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Lägg kräftstjärtarna i pajskalet
Kräftpaj med dill

Kräftpaj med dill

Vispa samman äggstanningen i en kastrull och värm försiktigt under omrörning. Mixa snabbt ihop pajdegen i en matberedare med kniven monterad
Lax- och kräftpaj

Lax- och kräftpaj

Ingredienser Fyllning 200 gram kallrökt lax 200 gram kräftstjärtar , i lag 2 dl Västerbottensost , riven 3 st ägg 2 dl mjölk 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymald Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 gram smör 1,5 msk vatten , ca 1 krm salt Köp receptet
Ansjovis och kräftpaj

Ansjovis och kräftpaj

Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Vispa ägg och grädde, tillsätt purjolök, ansjovis, osten och kräftstjärtar
Kräft paj

Kräft paj

Kräftpajmed crabsticks är denna goda och underbara paj. Ihop med sallad så blir det ännu godare. Mät upp grädde i en skål, och knäck i äggen- vispa ihop detta för hand
Kräftpaj med hummersmak

Kräftpaj med hummersmak

Lägg vetemjöl i matberedaren med kniven monterad. Häll försiktigt äggstanningen över fyllningen. Ta ut dem och nagga bottnarna med en gaffel
Pappas kräftpaj

Pappas kräftpaj

Servera med sallad. Nyp ihop 120 g smör med 3 dl mjöl o 2 msk kallt vatten och 1,5 msk dillfrön. vispa ihop 3 ägg , 1,5 dl grädde , 1 dl mjölk , 1,5 dl riven Västerbotten ost , i burk kräftstjärtar o 1/2 kruka färsk dill. 3 ägg