I går serverade jag ovanstående grönsaksryta med stekta lammkotletter. Vispa i en klick smör, 1 msk sherry, ett par nypor oregano och en nypa libsticka. Jag förberedde kotletterna (ca 2 st per person) genom att lägga dem på en skärbräda, salta, peppra och gnida in pressad vitlök på båda sidorna. Sedan lät jag kotletterna ligga i rumsvärmen ca 15 min innan jag stekte dem, några minuter på varje sida i en ganska het räfflad s k grillpanna med lite smör och rapsolja i
Blanda samman den med marinad, matolja och sherry. Lägg kotletterna i en smord eldfast form. Häll det över kotletterna och ställ dem kallt några timmar
Stek eller grilla kotletterna. Blanda sherry, råsocker, salt och ingefära till marinaden. Lägg i kotletterna och lägg dem i kylskåpet i 3-4 timmar. 4 kotletter. 3/4 dl torr sherry
½ dl sherry. Sila bort äppelklyftorna, tillsätt sherryn och låt det koka någon minut till. ½ dl sherry. Koka samman vatten buljong, äppelklyftor och worcestershiresås cirka 10 minuter Sila bort äppelklyftorna, tillsätt sherryn och låt det koka någon minut till
Tillsätt stekskyn, buljong, sherry. sockerKrydda kotletterna och bryn i smör tills de är genomstekta. Låt kotletterna vila under folie under tiden du förbereder sås och potatis
Bryn först kotletterna, sedan lök och svamp i matfett i en stekpanna. Smaksätt gärna med sherry. KOTLETTGRYTA MED SVAMP4 portioner4 fläskkotletter, ca 500 g1 gul lök200 g färska champinjonersmör eller margarin1 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk rosmarin3 dl vispgräddeev 1 - 2 msk sherrySkala och finhacka löken. Tillsätt grädden, lägg i kotletterna och efterstek på svag värme ca 10 minuter. 4 fläskkotletter, ca 500 g1 gul lök