Kotletter sherry recept

Sherrykotletter

Sherrykotletter

De här kotletterna är verkligen delikata med pikant smak av sherry och rosépeppar. Skär ev bort benet på kotletterna
Grönpepparkotlett

Grönpepparkotlett

Det går alldeles utmärkt bra att byta ut kotletterna mot t. Fläskkotletter, benfria (antalet bestämmer du själv)
Fläskkotlett à la Caliente

Fläskkotlett à la Caliente

Krydda kotletterna med salt och svartpeppar. Ta upp kotletterna och slå in dem i aluminiumfolie och lägg åt sidan
Fläskkotlett à la Caliente

Fläskkotlett à la Caliente

Krydda kotletterna med salt och svartpeppar. torr sherry eller torrt vitt vin. Ta upp kotletterna och slå in dem i aluminiumfolie och lägg åt sidan
Grönsaksgryta med lammkotletter

Grönsaksgryta med lammkotletter

I går serverade jag ovanstående grönsaksryta med stekta lammkotletter. Vispa i en klick smör, 1 msk sherry, ett par nypor oregano och en nypa libsticka. Jag förberedde kotletterna (ca 2 st per person) genom att lägga dem på en skärbräda, salta, peppra och gnida in pressad vitlök på båda sidorna. Sedan lät jag kotletterna ligga i rumsvärmen ca 15 min innan jag stekte dem, några minuter på varje sida i en ganska het räfflad s k grillpanna med lite smör och rapsolja i
Smördegsinbakad kalvkotlett

Smördegsinbakad kalvkotlett

Ansa kotletterna från fett och platta till dem något. Vispa ur kotlettpannan med sherryn och consommén
Fläskkotlett

Fläskkotlett

4 kotletter 6 potatis (gärna sava) 4 hemmaodlade palsternackor 3 svenska morötter. 3 msk smör 3 msk vetemjöl 1 dl crème fraîche 2,5 dl matlagningsgrädde 1 dl trattkantareller 2 msk kalvfond salt peppar 2 msk sherry
Ugnskotletter i teriyakimarinad

Ugnskotletter i teriyakimarinad

Blanda samman den med marinad, matolja och sherry. Lägg kotletterna i en smord eldfast form. Häll det över kotletterna och ställ dem kallt några timmar
Kotletter i sherry-grönpepparsås

Kotletter i sherry-grönpepparsås

Stek upp griskotletterna i en stekpanna. Koka upp sherry, vatten och buljong och låt småputtra tills hälften av vätskan återstår
Marinerad kotlett med vitlökspotatismos

Marinerad kotlett med vitlökspotatismos

Stek eller grilla kotletterna. Blanda sherry, råsocker, salt och ingefära till marinaden. Lägg i kotletterna och lägg dem i kylskåpet i 3-4 timmar. 4 kotletter. 3/4 dl torr sherry
Sherrysås

Sherrysås

Den passar utmärkt att servera till fläskfilé, fläskytterfilé, kotletter och kalvkött. Här kommer receptet på sherrysåsen som några har efterfrågat
Fläskkotlett gryta med vitlökspasta.

Fläskkotlett gryta med vitlökspasta.

ca ½ dl vetemjölsaltpeppararomat krydda - efter egen smakkött & grill - efter egen smakArbetsbeskrivning för kryddningen av kotletterna
Fyll en fläskkotlett med höstliga smaker

Fyll en fläskkotlett med höstliga smaker

½ dl sherry. Sila bort äppelklyftorna, tillsätt sherryn och låt det koka någon minut till. ½ dl sherry. Koka samman vatten buljong, äppelklyftor och worcestershiresås cirka 10 minuter Sila bort äppelklyftorna, tillsätt sherryn och låt det koka någon minut till
Fläskkotletter med rårakor och champinjonsås...

Fläskkotletter med rårakor och champinjonsås...

Tillsätt stekskyn, buljong, sherry. sockerKrydda kotletterna och bryn i smör tills de är genomstekta. Låt kotletterna vila under folie under tiden du förbereder sås och potatis

Kotlettgryta med svampar

Bryn först kotletterna, sedan lök och svamp ismör i en stekpanna. Smaksätt gärnamed sherry. Lägg ikotletterna och efterstek på svag värme, ca 10 min
Sherrykotletter

Sherrykotletter

Bryn kotletterna i smör på båda sidoroch lägg över dem i en traktörpanna. Blanda ihop buljong,sherry, soja, ingefära och Crème Fraiche

Kotlettgryta med svamp

Bryn först kotletterna, sedan lök och svamp i matfett i en stekpanna. Smaksätt gärna med sherry. KOTLETTGRYTA MED SVAMP4 portioner4 fläskkotletter, ca 500 g1 gul lök200 g färska champinjonersmör eller margarin1 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk rosmarin3 dl vispgräddeev 1 - 2 msk sherrySkala och finhacka löken. Tillsätt grädden, lägg i kotletterna och efterstek på svag värme ca 10 minuter. 4 fläskkotletter, ca 500 g1 gul lök

Kotletter med sherrysky

Lyft upp kotletterna och vispa ur stekpannan med vatten och sherry. Ansa kotletterna och salta och peppra dem runtom