Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Häll "såsen" över. Blev kotletteri ugn, pressad potatis, sallad & grillade majskolvar. Här har vi haft middagsgäster och idag blev det annat än grillat
sambal oelek efter eget tycke och smak. Till vårt kött hade vi en kall jordnötssås som vi har haft med här i köket tidigare, den är en av våra favoritsåser som passar väldigt bra till många olika rätter
Blanda ihop resterande ingredienser och häll såsen över kotletterna. Köttet bli mört och gott då det får gotta insigi den goda såsen på en hyffsat låg temperatur i ugnen
Tillsätt en kopp vatten och rör om och därefter sambal och eventuellt salt och peppar efter smak. och stek snabbt kotletterna på hög värme så att de blir bruna