Tillsätt buljongen, lökbitar, morotsbitar, grädde, creme fraiche och soja. Har du använt fett kött som karré eller fett kotlettspill så får du låta buljongen svalna helt - gärna i kylen - så att du kan skimma bort fettet på ytan av buljongen
Om du har kotletter med ben kan det vara bra att skölja av dem så att inga benflisor kommer i såsen. Nu tänkte jag bjussa er på ett gott recept på kotletter, enkelt och smidigt att tillaga
Häll såsen runtom kotletterna. Skär en rejäl ficka i varje kotlett och fyll fickan med oströran. Koka upp vattnet till såsen tillsammans med smulad buljong och kalvfond
Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal oelek. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd 1 kg benfri kotlettrad. 3 dl creme fraiche
Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor