Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
Skär snitt i fettkanten på kotletterna och torka av dem med hushållspapper. Ansa och skär svampen i mindre bitar och fräs i en kastrull med matfett tills svampen får fin färg och matfettet är genomskinligt
Stick små hål med en vass kniv i kotletten och tryck dit skalade vitlöksklyftor. Jag hade en hel bit kotlett i frysen som idag fick agera huvudingrediens
Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör 2-3 min på varje sida. 4 st dubbla lammkotletter. Dela champinjonerna, strimla purjolöken grovt och stek dem i smör i en panna