En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv iugnen och du kan lägga tid på tillbehörsåsomris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Den blirhärligtkrispig efter att ha varitinneiugnen och hjälper kotletten att inte torka ut. (dela dem om du vill eller ha de hela om de är små) Häll på grädde, ost, fond, soja och kryddor och låt koka ihoptill en krämigsås, rör om då och då
Jag tycker om rätter som man kan lägga iniugnen och som klarar sig bra själva – perfekt till vardags när det är en massa andra saker man behöver greja med
Krydda kotletternamedflingsalt och peppar på bägge sidor och stek i smör tills de fått lite färg. Blanda creme fraiche, grädde, vittvin, vitlök, rosmarin, timjan, persilja och citronskaltill en sås
Det är visserligen en mör, finlitenbit men den smakar inte mycket och det är dessutom en så ynka liten del på en hel gris så jag hoppar gärna över den både för att påtala fördelarna med andra köttdetaljer och för att gynna bonden som faktiskt föder upp en hel grismed både karré, kotlett, revben, grisfötter, sidfläsk, lägg, skinkstek, bog osv osv… Det är inte en fläskfilé som göds inför slakt som så många tycks tro när det kommer till de populära kötträtter
Fläskkotletterna hamnade i en ugnsform och på detta hälldes en krämigsås bestående av bland annat grädde, creme fraiche, färska champinjoner, lök och chili och medanshärligheten puttrade iugnen hann jag både duka, koka ris och fixadisk – härligt