En riktig 70-tals nostalgiker blir det i dag när vi bjuder på en falukorvsgratäng med potatismos och chilisås, vi kände båda hur vi slungades tillbaka till barndommen när vi högg in på korvlådan
Nu har jag dock bestämt mig för att fixa middagar varje dag och först ut blir denna korvlådan som är väldigt enkel att göra och sådär hyffsat gott en enkel Tisdag som denna
Skär löken i skivor. Strimla falukorven, skiva annan korv. Fräs lökoch korv i lite matfett så att det får färg, Strö över såspulvret,rör om och späd med lagom mängd mjölk och vatten så stuvningen blirlagom tjock
Behöver jag nämna att min kärlek tog två portioner av korvlådan. Ett tips från kollegan. Toppen med något som inte är allt för avancerat och vanlig svensson vardagsmat
Runda av den heta korvlådan med färsk frukt. För att laga Rotfrukter med het korvGör så härSkala och skär potatisen i kvartar eller halvor beroende på hur stor den är
Täck hela korvlådan med den vispade grädden. För att laga Korvlåda med täcke1. Blanda tomaterna, thaisåsen och chutneyn (använd stavmixer om chutneyn innehåller för stora bitar)
Skär falukorven i skivor och lägg i en smord ungsfast form. Blanda creme fraiche, majonäs, senap, tomatpure och bostongurka och häll de sedan över korven i formen