Vi fortsätter på gårdagens tema med en korvgryta och snackar lite mer korv. Det är det här som vi hipsters håller på med hemma när vi pausar i surdegsbaket och monterar om vår Kithen Aid, Ankarsrum och gör korv
Ha ner löken i en gryta och stek på medeltemperatur tills den mjuknat. Ha i de krossade tomaterna och vatten – skölj gärna ur förpackningen till de krossade tomaterna med vattnet
Smaka av med salt och peppar. chorizo. Servera gärna med en klick kesella och kanske ett gott bröd. Mustig korvgryta4 port4 starka korvar, ex. chorizo1 gul lök2 potatisar2 morötter1 burk bönor av valfri sort eller 1,5 dl röda linser2 paprikor1 burk krossade tomater2 msk tomatpuré1 dl vattensalt & peppar1 msk paprikapulver1 tsk curry1 krm chilipulverSkär korven i skivor, hacka löken
Idag bjuder jag på en rykande het korvgryta. Gärna med lite sting i men det är en smaksak. Smaka av med salt, peppar & kryddor, red ev av med ljus Maizenaredning eller späd ut grytan med lite mer vatten (helt beroende på vad du själv gillar för konsistens på grytan)
Maten jag tänkte dela med mig av idag är en korvgrytamed kidneybönor i. Nu ligger jag en hel del efter med mina presentationer av våran enkla men goda matlagning
Tillsätt allt till korvblandningen tillsammans med ajvar och kokosmjölk. Strimla basilikan och det gröna på salladslöken och rör ned innan grytan serveras tillsammans med riset