Häll grädde, buljong och mjölk i pannan och låt det bubbla upp. Korvgryta med rotfrukter och senap. Häll grädde, buljong och mjölk i pannan och låt det bubbla upp
Tippa i grädde, buljong och låt det koka upp tills äppelbitarna är lite mjuka men inte mosiga. KORVGRYTA med äpple, lök och curry 2-3 portioner. 1 dl buljong eller vatten+tärning/fond. KORVGRYTA med äpple, lök och curry 2-3 portioner 4 varmkorvar 1 gul lök. 1 dl buljong eller vatten+tärning/fond
Koka upp vattnet, buljongtärningen och senapen. Låt dem koka mjuka i buljongen. ½ buljongtärning. Skala och skär potatisen, löken och rotsakerna i bitar
Tillsätt paprika, korv, buljong och sommargrönsaker. KORVGRYTA FRÅN BALKAN. 3 dl buljong. 3 dl buljong. Efter en trevlig utlandsresa hör de kulinariska upplevelserna ofta till det man minns bäst
Men ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att denna korvgryta är god trots sitt utseende. 6 kokta potatisar, 1 gul lök, 150 g svamp, 1 morot, 400 gram falukorv, 1 msk olja, 4 dl kycklingbuljong (vatten + 1 tärning), 2 tsk dijonsenap, 1 dl matlagningsgrädde 15%, 100 gram majs, 1 msk majsstärkelse, salt, peppar, timjan, ev lite soja. Häll sedan i buljongen, senapen, grädden, majsen och låt koka på svag värme i cirka 5 minuter. 4 dl kycklingbuljong
Idag bjuder jag på en rykande het korvgryta. Korvgryta med sting, ca 8-10 portioner. 2 köttbuljongtärningar. Koka upp vatten i en rejäl kastrull (ca 5 liters), tillsätt buljongen och rör tills det löser sig. Korvgryta med sting, ca 8-10 portioner. 2 köttbuljongtärningar
Vårlig Korvgryta med rotfrukterTill buljongen. 2 l vatten4 grönsaksbuljongtärningar1 msk Lantbuljong (kan bytas mot extra buljongtärning)3 msk tomatpuré2 lagerblad20 cm strimlad purjolökvitpeppar och saltGrönsaker/rotfrukter/korv1 bit rotselleri1 bit palsternacka1 morötter5 potatis1 liten kålrot½ falukorvKoka upp allt till buljongen utom salt. 4 grönsaksbuljongtärningar. 1 msk Lantbuljong (kan bytas mot extra buljongtärning)
Koka upp buljongen och låt sedan rotsakerna och den gula löken koka tills de är mjuka. Åhh vad längesen jag gjorde korvgryta mina vänner och jag undrar bara varför
Strö persilja över korvgrytan och servera den med såsen. 1 dl buljong. Häll på buljongen och låt alltsammans sakta sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills rotsakerna känns lagom mjuka och korvarna är genomheta. 1 dl buljong