Förra helgen bakade jag en sats med korvbröd, perfekt till korvgrillningen. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag
Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Sätt ugnen på 175° C. Koka upp vattnet. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen
Ingredienser Korvbröd/hamburgerbröd För 4 korvbröd eller 6 hamburgerbröd 3 dl mandelmjöl 5 msk psylliumhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk havssalt/himalayasalt 3 st äggvitor 2,5 dl kokande vatten Psylliumhusk och fiberhusk är samma sak
Jag stod i köket och testade att tillaga dessa glutenfria korvbröd för första gången, inför min semester on the road, och tänkte att jag lika gärna kunde provsmaka dem till lunch också, varför jag kom på idén att göra en spännande korv till
Smarttrainers Korvbröd. 1,5 dl mandelmjöl. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till avlånga korvbröd med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Relaterat 1,5 dl mandelmjöl
Det är flera som har undrat över receptet på korvbröden som jag bakade för ett par veckor sedan. Jag valde dock att använda creme fraiche istället för kesella för att få större mättnad i mina korvbröd och istället för att krydda med senap och timjan valde jag att tillsätta en ekologisk grillkrydda