Så blev det i dag med med korvgrytan som blev riktigt god och faktiskt en ny smak på korven hos oss. Ett paket var Timjan och salvia kryddad och ett paket var kryddad med mejram och fänkål
Jag tänkte först göra salciccia men de hade ingen färska salvia på vår lokala ICA i Bjärred så jag fick improvisera ihop ett annat recept som inte blev så dumt det heller
Trä på fjälstret på korvhornet och mata fram köttet till korvhornets spets. När korvarna är så långa som önskas, snurras änden och stoppning av nästa korv påbörjas
Hemgjord korv är både gott, nyttigt och roligt att göra. Bli inte skraj om det ser ut att vara mycket ingredienser, det mesta är bara kryddor, och man kan ju faktiskt krydda sin alldeles egna korvsmet med vad man vill
Gjorde ni det så såg ni att det stoppades korv i deras utslagningstävling och som ni kanske förstår så satt framför allt den manliga halvan av vårt kök klistrad vid rutan då
Dela degen i två-tre delar och rulla ut varje del till en lång korv på mjölat (glutenfritt) bakbord. Jag gjorde dessutom en smör- och salviasås att ha till, i Italien är det standard till denna typ av rätt
När bulguren kokat klart, krydda med salvia och en skvätt vinäger samt oljan från korven och blanda. Bulgur ger härligt tuggmotstånd och passar jättebra till korv och gärna med lite fetaost
Skär korven i större bitar. Finhacka salvia och rör ned i grytan. Tillsätt därefter den delade korven och stek på hög värme tillsammans med lök och chili
falukorv. Bryn korven - lägg i smörad form. Häll ost och blomkålssås över korven. 1-2 tsk salvia. Skiva korven i ca 1 cm skivor. Tillsätt salvia - Låt sjuda i 5 minuter. Serveras med potatis eller mos 500 g falukorv. 1-2 tsk salvia