Kornotto recept

Vegetarisk kornotto

Vegetarisk kornotto

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär moroten till småpengar. Värm matfettet i en kastrull. Fräs lök, vitlök och morot cirka 3 minuter

Kornotto med klang av trumpet

4 portioner Koka upp vattnet i en kastrull med kryddorna. Ställ åt sidan. Det är din buljong. Bryn den finhackad löken med all svamp När svampen blivit mjuk tillsätt kungsörnen matkorn och låt bli genomskillningt

Kornotto

Eller bjud kornotton som tillbehör till den härliga oxsvansragun (sök "oxsvansragu"). Servera som en liten förrätt med vad säsongen har att erbjuda

Oxsvansragu

Nu kan du antingen servera köttet som det är med den härliga såsen tillsammans med potatis eller varför inte kornotto (se separat recept)

Kornotto med ädelost och kantareller

Fräs löken, svampen och vitlöken i lite smör ca 5 minuter på medelvärme. Lägg åt sidan. Häll i korn, vatten och buljong i grytan