Mitt bästa helkornsbröd. MARTINS HELKORNSRÅG, två små eller ett stort formbröd. Det är tydligt av alla kommentarer på tidigare inlägg att det finns många olika sätt att lyckas med hela korn i brödet, min melodi var hur som helst att koka kornen 20 minuter innan de låg i blöt över natten
Detta brödet är inget för dem som inte gillar frön eller hela korn i sina bröd. Men jag tror att barn som får bröd med hela korn har lättare för att acceptera det när de blir äldre, även om de har en period med frö-vägran
Blanda ingredienserna för dag 1 väl, täck och låt stå i kylskåpet ca 12 timmar. Dag 2. Blanda alla ingredienserna med degen från gårdagen och låt jäsa i drygt 60 minuter
Inte ett enda saltkorn behövdes i grytan när jag smakade av den, och inte mer peppar heller. Jag har ingen mortel på landet ännu så jag tog hammaren och krossade kornen med i stället
Vilken sorts färs du använder, är upp till dig, det kan lika bra vara kyckling, korn osv. Dela paprikorna rakt igenom, så att det finns en del av stjälken kvar i båda delarna
10 – 15 korn kampotpeppar. 15 korn kampotpeppar. Nötkött kokt i öl i lergryta. Foto. Jurek Holzer. Kampotpeppar är en angenäm bekantskap som jag fick tips om av en Thailandboende bekant
Chokladmousse 50 gr Mörk Choklad 74% 2 Ekologiska Äggulor 2 dl Grädde Några korn Havssalt Lite äkta Vaniljpulver Smält chokladen i en bunke, som Du ställer i en kastrull med kokande vatten. 2 dl Grädde Några korn Havssalt Lite äkta Vaniljpulver Smält chokladen i en bunke, som Du ställer i en kastrull med kokande vatten
Kornen ska gärna klibba ihop efter man hällt i socker och vinägerblandningen men varje korn ska också kunna stå för sig själva och inte ha en liten och hård kärna längst in