Sesamrostad gravlax med wasabimajo och korianderoljaGravlaxen är obligatorisk i påsk - varför inte servera den på lite annorlunda sätt med japansk inspiration
7 port500 g tofu, tärnad1 gul lök, hackad1 zucchini, skuren i stavar1 aubergine, skivad och delad i mindre bitar1 paprika, skivad och delad i mindre bitar125 g minimajs, delad i mindre bitar250 g champinjoner, skivade2 vitlöksklyftor, pressade2 gröna chili, finhackade1 limegrässtjälk, finhackad2 msk finriven färsk ingefära800 g kokosmjölk2 msk färskpressad limesaft1 msk soja1,5 tsk örtsalt2 tsk gurkmejaBladen från en kruka korianderOlja till stekning
Servera de fyllda spättafiléerna med lins-salladen och korianderoljan. 1. Sätt ugnen på 200°. Lägg spättafiléerna med insidan upp och dela de grillade paprikorna i lika många delar som du har filéer
Servera direkt, gärna med koriander eller korianderolja och ett gott bröd. Sötpotatis är jättenyttigt. Sänker kolesterolet, bra GI-värde, särskilt när den kokas och innehåller många nyttigheter
Ringla i korianderolja eller dekorera med färsk koriander. Hacka schalottenlöken och den gula löken. Fräs löken i smöret eller smör-oljan på medellåg värme så löken mjuknar utan att ta färg
Börja med att blanda marinaden. Ingefäran blir bäst riven. Skär laxfiléerna i kuber, 2 x 2 cm ungefär, och lägg de i en skål tillsammans med pilgrimsmusslorna