Sriracha, lime och koriandermarinerade quornfiléer, 2-3 portioner. Hejsan i stugorna gott folk. Jag tillbringar veckan nere på Skånes nordvästkust och försöker njuta av det lilla solsken som känner för att visa sig mellan molnbankarna
i helgen gjorde vi en god laxrätt som vi tillredde nästan helt på grillen. alltid lika mysigt att stå ute i kylan i tjock jacka och tillaga mat och så springa in med den fort som sjutton när det är klart så att den inte hinner svalna av
Jag har en ganska (väldigt) tacksam man som äter allt (udda) jag gör här hemma. Och gillar det. Men när han sitter och gång på gång säger att det ”är sjukt gott” och att jag ”verkligen lyckats” – då vet jag att det har det där lilla extra
Sriracha, lime och koriandermarinerade quornfiléer. Hej. Det här receptet skriver jag faktiskt några dagar i förväg, då jag när ni läser det här kommer att vara på andra sidan jorden, och nog antagligen kommer ha alldeles för fullt upp för att skriva några längre blogginlägg
Koka rödbetorna tills de är nätt och jämnt mjuka. Låt svalna. Blanda samman koriandermarinaden. Skala och skiva rödbetorna och vänd ner dem i marinaden
För att göra de bästa grillade ribsen så torrrimmar du dom först och sen kokar innan grillningen, det tar lite tid men det är det värt då smaken och mörheten blir så mycket bättre
Gör först marinaden. Riv korianderbladen av stjälkarna. Krossa bladen i en mortel eller mixer med salt. Tillsätt paprika, spiskummin, vinäger och vatten