För på Govindas har jag många gånger ätit ljuvliga, spännande bröd med smak av såväl citrus som anis och koriander som jag sedan fått återskapa från minnet hemma i mitt kök
Lägg nudlarna i en stor soppskål, lägg i köttet, riven ingefära, salladslök, koriander och chili. Lägg i dem i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt
Servera med couscous och garnera med färsk koriander och nötkross (pistage eller pecannötter). Blanda alla kryddor i köttet förutom saffranet, kanelstångarna och stjärnanisen
4-6 1 kg lammstek utan ben 1 msk hackad ingefära 2 msk Five spices kryddblandning 1 1/2 tsk salt 3 rivna vitlöksklyftor 3 msk smör 1 msk rapsolja 1/2 msk malen koriander 1 tsk chiliflakes 4 stjärnanis 3 strimlade salladslökar 3 msk kinesisk soja 1 msk vinäger Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll i buljong, vatten, stjärnanis, kanelstång och några kvistar koriander. Egentligen borde det inte vara så svårt att göra själv och när vi fick koriander i vår grönsakslåda en vecka så började experimenterandet
1 kruka färsk koriander. 1 hel torkad stjärnanis. 1 kruka färsk koriander. 1 hel torkad stjärnanis. Hej. Jag fortsätter mitt lilla bloggarryck här så får vi se hur länge det håller i sig
stött stjärnanis. Högrev i ugn med hoisin glaze och fried rice 2 port + matlåda700 g högrev av fin kvalitésmör till stekningsalt och peppar1 tsk finstött stjärnanis1½ tsk torkad korianderBryn köttet runt om på alla sidor i smör, krydda med salt, peppar, koriander och stjärnanis. 1½ tsk torkad koriander
korianderfröna, fänkålsfröna, stjärnanisen och nejlikorna. Hela korianderfrön, fänkålsfrön, kardemummakapslar och yellow rock sugar hittade jag i matbutiker som specialiserat sig på att importera utländska varor, t
"Semlorna" serverades tillsammans med hackad vårlök, koriander, gurka och chilimajonäs. Pork buns (för fyra) 1 kg fläskkarré (nacke)1 liter vatten 2 dl vittvin ½ dl ketjap manis 1 dl oyster sauce 3 dl lättsaltad soija (alternativt 4 dl light soy) 1 dl socker 1 st kanelstång 3 st stjärnanis 1 msk krossade koriander frön (eller koriander rot) en stor bit ingefära (ca 6 cm) Hetta upp alla ingredienser till buljongen i en kastrullLägg köttet i en ugnsformHäll på den heta buljongen så den täcker köttetLägg i ugnen på 150 grader till ca 5 h eller tills köttet mjuknat så att man lätt kan riva det med en gaffelServera med semlorna, vårlök, färsk koriander och chilimajonäsSemlor (ca 6 st) 3,5 dl vetemjöl 1 msk torrjäst 2 krm salt ½ tsk socker 1,5 dl varmt vatten 2 msk olja svarta sesamfrön Blanda jäst, salt och socker i vattnetBlanda i vetemjöl, rör omLägg i olja och knåda en stundLåt jäsa i ca 30 minForma små semlor av degen och lägg i en asiatisk steamer (lägg bakplåtspapper under varje semla så de inte fastnar på steamern)Om du inte har en asiatisk steamer så lägg dem i så fall i en vanlig ångkastrullStrö på av sesamfröna, låt jäsa ytterligare i ca 15 minÅnga semlorna i ca 10-15 min, beroende på hur stora du lagat dem Chilimajonäs en sats majonäs 2 msk siracha chilisås (eller enligt smak) Blanda chilisåsen med majonäsenNam jim sås 1 vitlöksklyfta2 st medelstora röda chilin (eller enligt smak) 2 msk palmsocker (alternativt vanligt socker) 1 dl färskpressad lime saft 1-1,5 msk fisksås en nypa salt Mortla vitlöksklyftan tillsammans med chili tills du fått en jämn pastaTillsätt socker och mortla tills sockret löst upp sigLägg i de övriga ingredienserna, blanda och smaka avSalladstrimlad kål strimlad morot strimlad gurka vårlökmungbönsgroddar Strimla grönsakerna och blanda tillsammans med såsen 1 liter vatten. 3 st stjärnanis