4 4 port ris 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk chilipulver 1 msk curry 1/2 tsk kanel 1 msk olja 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1/2 påse salladslök (à 125 g) 250 g körsbärstomater 1/2 kruka koriander salt och peppar 1/2 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Strö rikligt med färsk koriander över. Och i synnerhet till matlagning och köksexperiment. Jag passade även på att plåta det hela, och receptet det kommer här
Rensa korianderrötternaoch finhacka, fräs tillsammans med vitlök och finhackad ingefära. Låt blandningen få lite färg, blanda med färsen, äggen och lite av kokosmjölken
Rör ner koriandern i soppan och toppa eventuellt med chiliflakes. Tillsätt kokosmjölkenoch koka upp. Självklart eftersom att den är så god men även för att den är så enkel och snabb att göra
Rör i koriander på slutet och servera direkt. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. 1 burk kokosgrädde (eller kokosmjölk). 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). 1 knippe färsk koriander, hackad. Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Blanda evt i lite av kokosmjölken om den blir för torr. Blanda mandel, rödlök,vitlök, currypasta, kanel, lime, mynta, koriander, honung och mixa med en stavmixer till en tjock massa