Avsluta med blanda i koriander. Denna korma har jag bloggat om förut och då åt jag den tillsammans med glutenfritt naanbröd, men den här gången bestämde jag mig för att ändra receptet lite för att få en mjölkfri variant
Om det inte går att få tag i bra avokado, ersätt med hemmagjord eller köpt majonäs av bra kvalitet smaksatt med finhackad, färsk koriander, lime och riven färsk ingefära
Servera med basmatiris blandat med grönsaker och garnera med koriander. 400 gr köttfärs, 3 msk ströbröd, 1,5 dl mjölk, 1 tsk salt, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk spiskummin, 1 pressad vitlöksklyfta. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 15 min. 1,5 dl mjölk
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Rör ner koriandern i soppan och toppa eventuellt med chiliflakes. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Receptet är hämtat ur min bok ”21 dagar till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”. 1 burk kokosmjölk. 0,5 dl färsk koriander, hackad. 1 burk kokosmjölk. 0,5 dl färsk koriander, hackad