Jag stekte en hel drös med ekologiska ägg, repade bladen av den fantastiska bunt koriander jag fyndade i butiken nära mitt jobb och hällde på en rejäl skvätt Cholula chipotlesauce
En fräsch gurkraita med rostad spiskummin blir pricken över i. Blanda gurka, youghurt och kummin. Mughalai Korma6 personer900 g kycklingfilé150 ml rapsolja6 hg fint hackad lök1 - 2 msk fint hackad vitlök2 msk fint hackad färsk ingefära12 kardemummakapslar24 nejlikor4 lagerblad2 tsk mald korianderknappt 1 tsk cayennepeppar250 ml naturell youghurt2 tsk saltdrygt 1 dl gräddeDela kycklingfiléerna i ca 4 cmx6 mm. Tillsätt koriander och cayennepeppar, rör några sekunder och tillsätt sedan 2 msk av yoghurten. Gurkraita2,5 dl turkisk youghurt1 kryddmått hel spiskummin1/4 gurka1/2 tsk saltRosta kumminfröna i en het stekpanna tills det börjar dofta. 2 tsk mald korianderknappt 1 tsk cayennepeppar
Andra vanliga kryddor i Iran är kanel, kardemumma, koriander, ingefära, kummin och gurkmeja. Iran har en av världens äldsta matkulturer och deras maträtter återfinns ofta i andra delar av världen
¼ tsk kummin. 6) I en annan skål, tillsätt tjock yoghurt, tandoori kyckling masala pulver, rött chilipulver, koriander, kummin, vitlökspasta, bockhornsklöver, gurkmeja, chat masala, garam masala och olja (olja hjälper kycklingen att behålla sin mörhet medan du grillar den). 1/2 tsk korianderpulver
Själv serverade jag Tass Kebab med färsk koriander, couscous och en grönsallad. Hel kummin. Ha i tomatpuré, kummin, salt, svartpeppar, chili och vitt vin