Kardemumma och koriander står bredvid varandra i kryddhyllan och jag lyckades ta fel burk. Häromdagen när jag lagade mat så kryddade jag maten med bland annat koriander, när jag kryddat klart ställde jag tillbaka burken i kryddhyllan
När det kommer till koriander är jag medveten om den i mitt tycke riktigt mesiga krukodlade koriandern, vilken finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker, är den enda färska koriandern man kan få tag på
Häll oljan i en kastrull och fräs pressad vitlök, chili, curry, kardemumma och kanel någon minut. se skulle det vara färsk koriander i grytan, men det fick jag inte tag på
Blanda spiskummin eller kardemumma i färsen. Klipp rikligt med koriander över tomaterna och potatisen. Finhacka tomaterna och blanda med hackad rödlök, rör ihop med färsk koriander, lite flingsalt och några droppar balsamvinäger
1 tsk koriander. 1 tsk kardemumma. 1 tsk koriander. 1 tsk kardemumma. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Chili, vitlök, lök, ingefära, mortlad kardemumma, samt lika delar koriander, spiskummin och curry, cirka 2 matskedar. 2 msk mald koriander. 1 tsk kardemummafrön
Garnera med färsk koriander. Hetta upp en panna på medelvärme med oljan och fräs mandel, russin, nejlikor, kanelstång, kardemumma och lagerblad tills russinen poppar
Fräs kanel, kardemumma, nejlikor, lagerblad och pepparkorn i olja tills det kommer härliga dofter. Många kryddorIndisk lammgryta 2 gula lökar2 vitlöksklyftor3 cm färsk ingefära0,5 dl vattenca 1 kg lammkött i tärningar, tex lammstek2 kanelstänger10 kardemummakapslar, krossade5 kryddnejlikor2 lagerblad10 svartpepparkorn2 tsk malen spiskummin1 tsk gurkmeja0,5 tsk cayennepeppar2 tsk malen koriander1 msk paprikapulver1,5 dl grekisk yoghurt + till servering1 msk tomatpuré1 kycklingbuljongtärning3 dl vatten2 tsk garam masala Mixa lök, vitlök, ingefära (skalad och skivad) med vatten till en puré. 10 kardemummakapslar, krossade