koriander, persilja, vitkål, potatis och morötter. Så, Marockansk couscous är en långkokt historia som man kan variera i oändlighet efter tycke och smak
Här kommer receptet på en matig couscous med torkade frukter, harissa, koriander och citronskal. Blanda ner kikärter, nötter, koriander och smaka av med salt
couscous. Koka upp vatten till couscousen enligt förpackningen anvisningar. Smaksätt gärna couscousen med en klick olivolja och pressad citron och salt
Couscous. Häll upp couscousgrynen på ett fat, arrangera grönsakerna, köttet och såsen snyggt över. Börja med att blanda 3 msk olivolja med couscousen. Koka upp 3 dl vatten i en kastrull, häll ner couscousen och täck direkt med ett lock. 1 tsk koriander, malen. 8 dl couscous. Kryddor2 kanelstänger (eller 1 tsk malen kanel) 2 tsk gurkmeja 2 tsk paprikapulver 1 tsk ingefära, malen 1 tsk spiskummin, mald 1 tsk koriander, malen 2-3 lagerblad 2 buljongtärningar (kött- eller kycklingbuljong) salt peppar 5 msk olivolja 8 dl couscous 5 dl vatten
se och gjorde en del egna justeringar med kryddningen men det passar att tillsätta både kanel och kardemumma i köttfärsen om man vill prova det, och vill man kan man även blanda paprika i couscousen, eller vilken annan grönsak som helst som man är sugen på
När couscousen är klar så rör ner olivoljan och blanda om. Klyfta upp zucchinin samtidigt som couscousen står och sväller och stek den i olja så att den får yta, salta och strö klyftorna över grytan