Koreanska revben recept

Koreanska revben med picklad gurka

Koreanska revben med picklad gurka

Koreanskarevben. Det ligger en bit revben på tallriken, revben av sida för att mer exakt, där man låtit den mer köttiga biten sitta kvar istället för att ta bort den och kalla dom för spareribs

Koreanska revben

Dela revbenen, släng bort onödiga fettbitar. Lägg revbenen i marinaden och låt ligga i kylen i ett dygn
Koreanska revbensspjäll

Koreanska revbensspjäll

Skär revbenen i grova skivor längs med benen. Tillsätt hälften av purjolöken till revbenen. Ta upp revbenen och lägg dem på en ugnsplåt
Koreanska revben

Koreanska revben

Dags för ett återbesök i det koreanska köket. Denna gången blev det kryddiga och goda revben. Skär isär revbenen

Koreanska revben

Lägg revbenen i marinaden och låt ligga i kylen i ett dygn. Sjud revbenen sakta i en timme eller tills köttet verkar mört

Kimchi (Koreansk syrad kål)

Servera till koreanskarevben. 1/2 kinakålshuvud 2 tsk salt 4 salladslökar 2 vitlöksklyftor 3 cm färsk ingefära 2 tsk sambal oelek 2 tsk fisksås 1/2 tsk cayennepeppar 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk strösocker 1