Koreanska böngroddar recept

Koreanska böngroddar

Koreanska böngroddar

Strö sesamfrön och cayennepeppar över och servera de koreanskaböngroddarna på fat eller skål. Här1 burk böngroddar (ca 400 gram) eller ca 300 gram färska böngroddar2 msk olja1 liten purjolök, tunt skivad1-2 pressade vitlöksklyftor1 krm salt2 tsk ljus soja1 msk sesamfrön0,5 krm cayennepeppar, torkad krossad chili efter smak ex. Skölj och lägg böngroddarna i kallt vatten i ca 5 minuter. Fräs böngroddarna på medelstark värme i olja under omrörning 1 minut. 1 burk böngroddar. ca 300 gram färska böngroddar
Koreanska vårrullar

Koreanska vårrullar

Sesammarinerade böngroddar. Om man idag är sugen på något som absolut inte är klassisk midsommarmat så kan jag tipsa om de här goda koreanska vårrullarna som jag gjorde häromdagen
KOREANSKA SESAMREVBENSSPJÄLL

KOREANSKA SESAMREVBENSSPJÄLL

japanska nudlar, frusen waka mesallad, wontonpapper, vårrulleark, rispapper, böngroddar, svarta sesamfrön, kimchikrydda (kålen är saltad och tyngd i skafferiet), mynta, bok choi, koriander och lite till
Koreanska marinerade grönsaker

Koreanska marinerade grönsaker

Jag har marinerat gurka och böngroddar och tycker att det är gott att äta som tillbehör till maten istället för en klassisk sallad
Bibimbap

Bibimbap

Här har vi den koreanska nationalrätten Bibimbap med kyckling, sushiris samt en rad tillbehör. Det finns många varianter på Bibimbap och man kan säga att det är den koreanska motsvarigheten till vår svenska pyttipanna, eller för den delen Spaniens Paella – en resträtt, helt enkelt
Bibimbap med sötstarkt fläskkött

Bibimbap med sötstarkt fläskkött

Bibimbap är den koreanska nationalrätten enligt Wikipedia och betyder ”blandat mål” enligt Wikipedia men ”rört ris” enligt Jenny Walldén
Besatt av Bibimbap

Besatt av Bibimbap

Just nu är det Bibimbap, denna underbara koreanska "pytt-i-panna". böngroddar. Efter att ha groddat ett gäng mungbönor och jagat rätt på riktigt god kimchi (den hemgjorda på koreanska mataffären på Luntmakargatan) satte jag ingång att laga
Sötpotatisnudlar i het buljong

Sötpotatisnudlar i het buljong

2 l svampbuljong 3 cm färsk ingefära, i skivor 1 gul lök, i klyftor 6 klyfta vitlök, delade på mitten 1-2 msk gochugaru, koreanska chiliflakes (eller 1-2 tsk chiliflakes 2 tsk paprikapulver) 400 g fast tofu 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 tsk strösocker 2 klyfta vitlök, finrivna 2 msk japansk soja 250 g shiitakesvamp (eller små skogschampinjoner) 250 g sötpotatisnudlar 2 pak choi ca 90 g böngroddar, färska 2 salladslökar, strimlade 2 ägg, kokta och halverade gochugaru, eller chiliflakes att toppa med
Sesam- och chilistekt lax med kimchisallad

Sesam- och chilistekt lax med kimchisallad

Kimchi är fermenterade grönsaker – oftast kål och är helt oumbärlig i det koreanska köket. Blanda nudlar, morot, zucchini, böngroddar, sesamfrön och så mycket kimchi du vill ha med i salladen
Homemade bibimbap

Homemade bibimbap

Bibimbap betyder ungefär ”blandat ris” på koreanska och anses vara Koreas motsvarighet till Sveriges pyttipanna
Middag på Arirang

Middag på Arirang

Till förrätt åt jag kimchi chun som är koreanska pannkakor med bläckfisk, purjolök och kimchi och min man tog en yukhoe som är en koreansk råbiff med sesamolja på en päronbädd
Bibimbap?

Bibimbap?

Bibimbap betyder ”rört ris” på koreanska och serveras i olika varianter. Böngroddar som jag kokade jättekort, ca 20 sek i ganska salt vatten och sen kylde hastigt i isvatten för att sen hällas av och blandas med sesamolja och lite sesamfrön
Koreansk “Bibimbap” (Ris, grönsaker och biff i skål)

Koreansk “Bibimbap” (Ris, grönsaker och biff i skål)

Då finns det mycket påverkan från Sydkorea och det finns många koreanska restauranger i Japan. Koka vatten och koka morot och böngroddar respektive och marinera med sesamolja, salt, om man vill, och sesame
Koreansk “Bibimbap” (Ris, grönsaker och biff i skål)

Koreansk “Bibimbap” (Ris, grönsaker och biff i skål)

Då finns det mycket påverkan från Sydkorea och det finns många koreanska restauranger i Japan. Koka vatten och koka morot och böngroddar respektive och marinera med sesamolja, salt, om man vill, och sesame
Koreansk kyckling med mandusås

Koreansk kyckling med mandusås

Förra helgen när vi var hos Hanna tipsade hon om denna Koreanska kycklingrätt. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av

Koreanska böngroddar

Hetta upp oljan och fräs böngroddarna under omrörning 1 minut. 225 g böngroddar. Tillsätt vitlök, purjolök, salt och soja och koka 1