Sedan länge har jag tänkt att jag ska laga koreanskt och hade därför både koreansk rödpeppar (gochujaru) och koreansk fermenterad chiliröra (gochujang) i kylskåpet
Igår var jag ju sugen på skräpmat men idag känner jag mig som vanligt igen så idag blev det en koreanskwok med glasnudlar, bulgogi och gränsaker till middag
Mumsfillibaba-Sofie kommenterade min veckomeny och sa att den koreanskawoken (som vi egentligen skulle äta imorgon men lagade idag istället) lät spännande
Koreanskwok med tofuOnsdag. Jag tycker verkligen inte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citron och en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en frisk och god hummus
I koreansk matlagning används kimchin på olika sätt beroende på hur länge den har syrats. Ytterligare några veckor senare har den kraftig smak, och då är det dags att använda kimchin i wok och grytor
Här kommer recepet på de marinerade grönsakerna som vi åt till middag igår tillsammans med woken. 2 tsk koreanskt chilipulver. 2 tsk koreanskt chilipulver
Market serverar komex – en mix av koreanskt och texmex. Efter en lång stunds fundering, beställer vi friterad avokado, guacamole med nachos, en broccoliwok samt en svamprätt
Eller någon grill är det i och för sig inte, utan snarare en gasspis i miniatyr, med en platta och en östasiatisk järnstekpanna som nästan ser ut som en upp- och nedvänd wok