Koreansk wok recept

Koreansk wok

Koreansk wok

Sedan länge har jag tänkt att jag ska laga koreanskt och hade därför både koreansk rödpeppar (gochujaru) och koreansk fermenterad chiliröra (gochujang) i kylskåpet
Koreansk wok till middag

Koreansk wok till middag

Igår var jag ju sugen på skräpmat men idag känner jag mig som vanligt igen så idag blev det en koreanskwok med glasnudlar, bulgogi och gränsaker till middag
Grönsakswok med koreansk woksås

Grönsakswok med koreansk woksås

För någon vecka sedan gjorde jag ett tidigt morgonbesök på Willy´s och hittade en koreansk chilipasta 'gochujang'
Till Sofie: Koreansk kyckling

Till Sofie: Koreansk kyckling

Mumsfillibaba-Sofie kommenterade min veckomeny och sa att den koreanskawoken (som vi egentligen skulle äta imorgon men lagade idag istället) lät spännande
Hoisinnudlar med marinerad nötfärs

Hoisinnudlar med marinerad nötfärs

Jag har fått den på en koreansk restaurang och den är supergod. Hetta upp en wok eller djup stekpanna på hög värme tills den ryker
Bibimbap med sötstarkt fläskkött

Bibimbap med sötstarkt fläskkött

Bibimbap är den koreanska nationalrätten enligt Wikipedia och betyder ”blandat mål” enligt Wikipedia men ”rört ris” enligt Jenny Walldén
Rödbetshummus och meny vecka 37

Rödbetshummus och meny vecka 37

Koreanskwok med tofuOnsdag. Jag tycker verkligen inte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citron och en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en frisk och god hummus
Kimchi

Kimchi

I koreansk matlagning används kimchin på olika sätt beroende på hur länge den har syrats. Ytterligare några veckor senare har den kraftig smak, och då är det dags att använda kimchin i wok och grytor
Malmö: myslunch på Namu

Malmö: myslunch på Namu

bibimbap med oxbulgogi eller tofu samt koreanskwok. Bibimbap är ju en klassisk koreansk rätt och denna var en mycket trevlig variant

Pad Thai

Det verkar nämligen som att jag fått tag i koreansk inlagd rättika, och detta ska uppenbarligen skilja sig en del från thailändsk
Receptet på dem marinerade grönsakerna

Receptet på dem marinerade grönsakerna

Här kommer recepet på de marinerade grönsakerna som vi åt till middag igår tillsammans med woken. 2 tsk koreanskt chilipulver. 2 tsk koreanskt chilipulver
Strikt och gott på 10 minuter!

Strikt och gott på 10 minuter!

Tanken var att göra en wok med lite koreansk inspiration. Min nya smakpassion är kimchi, alltså koreansk fermenterad salladskål
Happy BBQ Asia Pytt

Happy BBQ Asia Pytt

Undertiden blandade jag en glaze på Bulgogi (koreansk marinad), japansk soja, honung och kimchi och sesamfrön
Recension: Market, Göteborg

Recension: Market, Göteborg

Market serverar komex – en mix av koreanskt och texmex. Efter en lång stunds fundering, beställer vi friterad avokado, guacamole med nachos, en broccoliwok samt en svamprätt
Koreansk barbecue (Bulgogi)

Koreansk barbecue (Bulgogi)

Eller någon grill är det i och för sig inte, utan snarare en gasspis i miniatyr, med en platta och en östasiatisk järnstekpanna som nästan ser ut som en upp- och nedvänd wok