Tänkte tipsa er om väldigt goda och hälsosamma marinerade grönsaker som är ett bra alternativ till den vanliga middagssalladen med gurka, tomat och sallad
gärna någon nypa torkad chili, jag använde en koreansk ganska mild men aromatisk variant. Rosétemat tog över och jag fick för mig att slänga i ett gäng av de från MatHem nyss anlända fina cocktailtomaterna för extra rosig färg
Särskilt japansk och koreansk mat. Spara oljan från soltorkade tomater. För i den bor det en dov tomatsmak som du garrat vill ha i nykokt bulgur, ris eller pasta
Tidigare hade restaurangen indisk inriktning för att ändras till Koreansk efter en resa dit. Annorlunda smakkombinationer som jag inte ens skulle tänkt på, som tomater inlagda med ingefära och nejlika till bogen av gris från Munka Ljungby
Market serverar komex – en mix av koreanskt och texmex. Guacamolen beskrivs som chunky och är lite för sur för min smak, men koriander och tomat lyfter den
Den tyska varianten fick en dos curryketchup och hackat äpple, i den Sydkoreanska hade vi sciracha och ingefära medan den mexikanska fick smak av lime, koriander och mjukost med jalapeño
andra grönsaker som rädisor, salladslök eller tomater, tärnade. 1/2 tsk Gochujang (koreansk chilisås). När jag länkar till min nästan-poke-bowl använder jag detta recept för det är ungefär samma ingredienser men jag inser att det kanske är lite förvillande, så här kommer ett eget poke-inlägg