Koreansk syrad recept

Bibimbap & 7 olika sorters banchan

sookju namul (böngroddar med sesamsalt), sigumchi namul (wokad spenat med krydddor), hobakjeon (panerad pumpa), gaji namul (ångad aubergineröra med kryddor), deul kkaennip muchim (wokade perillablad med kryddor) danmuji (koreansk picklad rättika) och kimchi (koreansksyrad kål med vitlök, chili och ingefära)   
Kimchi – obligatorisk i Korea

Kimchi – obligatorisk i Korea

1 stort salladskålshuvud skuret i ca 4 cm bitar, 2 msk salt, 1,5 dl vatten, 2 msk rismjöl, 1 msk strösocker, 1 cm skalad och riven ingefära, 2 finrivna vitlöksklyftor, ½ riven liten gul lök, ½ dl fisksås, 10 skalade och finhackade räkor, 1 dl gochujaru (koreanskt chilipulver), 5 tunt skivade salladslökar, 1 morot skuren i tändsticksstavar, 10 cm rättika skuren i tändsticksstavar. Gör gärna dubbel sats och gör en Kimchi tchigae, kimchigryta då ska kimchin vara väl syrad, minst 2 veckor gammal
På matresa från Sverige till Korea

På matresa från Sverige till Korea

Igår gick vi på koreansk restaurang tillsammans med våra kompisar Sofia och Kim. Vi började med olika syrade inläggningar och rått, fruset, nötkött (uppe till vänster) som alla smakade fantastiska
Sesam-nudel sallad

Sesam-nudel sallad

Den här rätten utgår från en förrätt jag smakat på en koreansk restaurang. Tydlig karaktär ger sesamoljan och de syrade morötterna
Intervju med Johan Sörberg

Intervju med Johan Sörberg

För ett par dagar sedan la du ut bilder på när du grillar koreansk, är det årets trend. Börjar med olika egna chark produkter, syrade grönsaker och bröd, så ni har någonting att äta under tiden jag slavar vid grillarna
Kimchi – Inlagd och syrad salladskål

Kimchi – Inlagd och syrad salladskål

Jag tror det kommer från det koreanska köket. 1 tsk koreansk chilipeppar. 1 tsk koreansk chilipeppar. Kimchi blev jag bjuden på hemma hos en god vän
Klassisk Kimchi

Klassisk Kimchi

En viktig ingrediens för att göra riktig Kimchi är koreansk chili Gochugaru. Kimchi är en Koreansk sidorätt som passar till de flesta maträtter
Rökt anka med jordgubbskimchi

Rökt anka med jordgubbskimchi

Kimchi är en koreansk kryddstark smårätt gjord på syrade grönsaker, ofta med kinakål som bas. Denna helg har innehållit allt, en trevlig kväll med Björn min kock från tiden när vi drev Borensbergs Gästgivaregåd
Koreanska revben

Koreanska revben

Kimchi (Koreansksyrad salladskål med chili). Dags för ett återbesök i det koreanska köket. De enda ingredienser som det kan vara problem att få tag på är kodjochang som är en koreansk chilipasta och sake
Snabbekimchi & pokébowl

Snabbekimchi & pokébowl

Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken
Kimchi

Kimchi

Traditionellt koreansk kimchi tar i regel flera dagar att göra, så att alla goda bakterier hinna fermentera salladskålen och ge den karaktäristiska smaken

Kimchi (Koreansk syrad kål)

Servera till koreanska revben. 1/2 kinakålshuvud 2 tsk salt 4 salladslökar 2 vitlöksklyftor 3 cm färsk ingefära 2 tsk sambal oelek 2 tsk fisksås 1/2 tsk cayennepeppar 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk strösocker 1

Anka, Kyckling, Zucchini, Dim Sum & Riesling

Rätt ett blev koreanska zucchinipannkakor. Koreanska pannkakor (förberedelsetid ca 20 minuter, tillagning cirka 15 minuter). Rör i hop 4 msk japansk soja, 2 tsk sesamolja, 2 msk ättika-sprit (12%), 2 msk socker, 3 tsk koreansk chili, 2 pressade vitlöksklyftor och två finhackade salladslökar (dock inte hela blasten) – sedan är den klar

Rökt anka med jordgubbskimchi

Finstrimla kinakålen, blanda salt och vatten och häll det över kålen. Låt stå 4-5 timmar i kylskåpet, häll av vattnet

Bönfritters med kimchiröra

Skölj bönorna och mixa ihop med 1 dl kvarg, riven ost, hackad persilja, salt och peppar till en slät, tjock smet