- av Fröken Linda och Mostern Blir vi sugna på koreansk mat är restaurang Arirang det givna valet. 4 port800 g kycklingklubbormatolja till stekning1 gul lök1/4 röd paprika1/4 grön paprika10 cm purjolökSås
Sedan länge har jag tänkt att jag ska laga koreanskt och hade därför både koreansk rödpeppar (gochujaru) och koreansk fermenterad chiliröra (gochujang) i kylskåpet
Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreansk chilipasta i kylen
Ta upp köttet ur pannan och häll i paprikastrimlorna. 1 röd paprika i tunna skivor. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet skuret i strimlor
Kärna ur paprikan och skär den i bitar. För någon vecka sedan gjorde jag ett tidigt morgonbesök på Willy´s och hittade en koreansk chilipasta 'gochujang'
Mumsfillibaba-Sofie kommenterade min veckomeny och sa att den koreanska woken (som vi egentligen skulle äta imorgon men lagade idag istället) lät spännande