Koreansk kimchi recept

Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

Skölj salladskålen och skär den i grova bitar, ca 4 cm stora. Lös upp saltet i en stor skål med vattnet och lägg i salladskålen
Kimchi, koreanskt tilltugg

Kimchi, koreanskt tilltugg

Lös upp saltet i vattnet. Hacka kålen i grova bitar och rättikan i 2x2 cm kuber. Lägg dem i saltvattnet med en tyngd ovanpå och låt dra över natten
Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur
KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

Om du inte vet vad Kimchi är så är det en fermenterade kålsallad med mycket chili och andra göttigheter, det är en stapelvara i det koreanska köket och äts till nästan allt
Kimchi

Kimchi

Ett supergott Koreanskt tillbehör som passar till det mesta. Foto. Theres Lundén. Kålen får en frisk och fräsch smak med lite sting
Kimchi – obligatorisk i Korea

Kimchi – obligatorisk i Korea

Kimchi är Koreas signatursidorätt. 1 stort salladskålshuvud skuret i ca 4 cm bitar, 2 msk salt, 1,5 dl vatten, 2 msk rismjöl, 1 msk strösocker, 1 cm skalad och riven ingefära, 2 finrivna vitlöksklyftor, ½ riven liten gul lök, ½ dl fisksås, 10 skalade och finhackade räkor, 1 dl gochujaru (koreanskt chilipulver), 5 tunt skivade salladslökar, 1 morot skuren i tändsticksstavar, 10 cm rättika skuren i tändsticksstavar. Gör gärna dubbel sats och gör en Kimchi tchigae, kimchigryta då ska kimchin vara väl syrad, minst 2 veckor gammal
Kimchi

Kimchi

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Snabb Kimchi - Mak Kimchi

Snabb Kimchi - Mak Kimchi

Koreanskt. Men jag gör min Mak Kimchi som jag vill ha den rent smakmässigt. Ingredienser till Mak Kimchi
Kimchi Fried Rice med bacon

Kimchi Fried Rice med bacon

Kimchi Fried Rice är ett bra sätt att ta vara på överblivet ris, men det ska helst vara ris av den japanska eller koreanska sorten, Om du har överblivet långkornigt ris rekommenderar jag att du gör en Nasi Goreng i stället
Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

) kimchi chilifrukt, skivad vitlök, skivad. 800 g entrecôte, hängmörad, i tjocka skivor 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad 0,5 krm svartpeppar. 3 msk doenjang, koreansk sojabönspasta (alternativt misopasta) 3 msk gochujang, koreansk chilipasta (alternativt sambal oelek honung) 1 msk vatten 1 msk rostad sesamolja 1 salladslök, fint skivad 1 msk sesamfrön, rostade. Grönkål300 g grönkål 3 msk koreansk soja (eller japansk) 1,5 msk risvinäger 2 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 salladslök, tunt skivad. Till servering3 dl koreanskt ris (eller japanskt rundkornigt ris) 2 salladshuvuden (t ex romansallad, krispsallad, huvudsallad - gärna en blandning
Koreansk bulgogi

Koreansk bulgogi

15 msk Ssamjang - saltsöt koreansk sojabönspaste (Kan ersättas med 5 msk misopaste + 2,5 msk sambal oelek + 1 msk sirap. 1Koreanskt/japanskt ris. 1Kimchi. 1Servera genast det nysteka köttet i salladsblad tillsammans med kokt ris, sen sötstarka såsen samt kimchi
Koreansk bbq med het karré

Koreansk bbq med het karré

4 skivor fläskkarré [á 200 g köp hel bit fläskkarré 800 g] 4-5 kungsmussling, i tjocka skivor (eller portabello) 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1-2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad rapsolja, till stekning. Sesamsås3 msk doenjang (koreansk sojabönspaste, typ miso) 3 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1 msk vatten 2 tsk sesamolja 1 salladslök, fint skivad 2 tsk sesamfrön, rostade. Till servering3 dl koreanskt ris (eller japanskt ris) 2 krukor krispsallad kimchi chilifrukt, skivad vitlök, rå
Kimchi

Kimchi

I koreansk matlagning används kimchin på olika sätt beroende på hur länge den har syrats. Min systerdotter Hanna kom med en laddning kimchi till mig