I kväll lagade jag Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka. Kimchin var färdig på burk, riset skulle kokas, gurkan marineras och köttet stekas
Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur
I kväll lagade jag Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka. Kimchin var färdig på burk, riset skulle kokas, gurkan marineras och köttet stekas
Om du inte vet vad Kimchi är så är det en fermenterade kålsallad med mycket chili och andra göttigheter, det är en stapelvara i det koreanska köket och äts till nästan allt
Kimchi är Koreas signatursidorätt. 1 stort salladskålshuvud skuret i ca 4 cm bitar, 2 msk salt, 1,5 dl vatten, 2 msk rismjöl, 1 msk strösocker, 1 cm skalad och riven ingefära, 2 finrivna vitlöksklyftor, ½ riven liten gul lök, ½ dl fisksås, 10 skalade och finhackade räkor, 1 dl gochujaru (koreanskt chilipulver), 5 tunt skivade salladslökar, 1 morot skuren i tändsticksstavar, 10 cm rättika skuren i tändsticksstavar. Gör gärna dubbel sats och gör en Kimchi tchigae, kimchigryta då ska kimchin vara väl syrad, minst 2 veckor gammal
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Kimchi Fried Rice är ett bra sätt att ta vara på överblivet ris, men det ska helst vara ris av den japanska eller koreanska sorten, Om du har överblivet långkornigt ris rekommenderar jag att du gör en Nasi Goreng i stället
Grovhacka kimchin, lägg den i pannan och låt steka med löken i några minuter. Tillsätt sedan ris, edamame, kimchispad, soja, sesamolja och sesamfrön och låt steka under omrörning