Koreansk fläskkött recept

Fläskkött med koreansk inspiration

Fläskkött med koreansk inspiration

2 portioner. 300 g fläskschnitzel. 1 msk olja med neutral smak. 1 tunnskivad röd paprika. 5 salladslökar. rostade sesamfrön
Fläskkött med koreansk inspiration

Fläskkött med koreansk inspiration

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i köttet skuret i strimlor. Täck med plastfolie och låt köttet marinera i kylen ett par timmar eller över natten om du har tid
Fläskkött med koreanska smaker

Fläskkött med koreanska smaker

Jag gillar verkligen det koreanska köket och botaniserade idag i mina egna recept. För länge sedan lade jag ut ett recept på marinerat fläskkött som jag återvänder till idag
Bibimbap med sötstarkt fläskkött

Bibimbap med sötstarkt fläskkött

Bibimbap är den koreanska nationalrätten enligt Wikipedia och betyder ”blandat mål” enligt Wikipedia men ”rört ris” enligt Jenny Walldén
Kimchi

Kimchi

I koreansk matlagning används kimchin på olika sätt beroende på hur länge den har syrats. Efter ytterligare två veckor har den tydligare smak och passar till grillad lax, makrill eller stekt fläskkött
Onthebab, Covent Garden

Onthebab, Covent Garden

Inredningen är enkel och rustik, maten lättillgänglig koreansk mat (gyozas, bibimbab, fyllda buns) och priserna snälla
Koreansk pita

Koreansk pita

Jag använder fläskkarré i denna varianten men om man skall vara mer trogen det koreanska köket (eller inte äter fläskkött) så byter man ut karrén mot entrecote istället, det blir inte sämre

Vegetarisk koreansk bibimbap

Egentligen ska man ha fläskkött i den här rätten, men jag bytte ut det mot sojabitar och det funkar utmärkt

koreansk kötträtt

fläskkött). Skär kött i strimlor. Hacka purjolök och vitlök. Blanda ihop med övriga ingredienser. Låt stå i kylen över natten